2019-10-19 12:22:07• hírek • Bede Emőke

Srí Lanka-i menekülteket fogtak Óvári közelében

Szombat hajnalban, 1 óra 35 perc környékén a börvelyi határrendészek épp Óvári közelében járőröztek, amikor három, Magyarország irányába gyalogosan siető személyre lettek figyelmesek - tájékoztatta híroldalunkat a hatóság szóvivője.

Mivel semmi nem indokolta a trió jelenlétét a területen, ezért az egyenruhások úgy döntöttek, igazoltatják őket. A három személyt a határrendészet székhelyére kísérték, ahol a vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a két férfi és a velük tartó a nő Srí Lankáról származik, és legálisan érkeztek Romániába. Szándékuk szerint azonban nem szerettek volna az országban maradni, céljuk cseppet sem meglepő módon a schengeni övezet volt.


A 29 és 40 év közötti személyek ellen nyomozást indítottak illegális határátlépés kísérlete miatt, majd a reggeli órákban átadták őket a Szatmár Megyei Bevándorlási Hivatal munkatársainak.



A hivatalos tájékoztatás azonban nem csak erről számolt be, hanem arról is, hogy pénteken, a késő esti órákban szeretett volna az ország területére lépni egy 36 éves máramarosi férfi. Mint az igazoltatás során kiderült, G. I. ellen a román hatóságok két nappal korábban letartóztatási parancsot adtak ki, ugyanis a férfit 1 év 5 hónapra ítélte a bíróság rendbontásért. A férfit értelemszerűen nem engedték tovább, hanem átadták a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársainak, akik megteszik az ügyben a további szükséges lépéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: